Recomanem: Exposició de fotografia “Planeta Oceà”

  • Foto de mar
  • 30.08.2013
Imatge de l’exposició Planet Ocean, Museu Marítim de Barcelona
Autor: Yann Arthus-Bertrand

Des de l’Arxiu Fotogràfic us fem una recomanació d’última hora perquè visiteu l’exposició temporal de fotografia marítima “Planeta Oceà” abans del 29 de setembre, data del seu tancament. Encara teniu tot un mes per planificar la vostra visita i gaudir d’aquesta exposició a les sales del Museu.   

La mostra, que conté fotografies aèries, de l’autor Yann Arthus-Bertrand, i submarines, fetes per Brian Skerry, és fruït d’un projecte de col·laboració entre la fundació GoodPlanet i OMEGA.
Aquest projecte expositiu sorgeix a partir de la creació del documental Planeta Oceà, filmat durant el 2011 amb l’objectiu d’augmentar la consciència dels perills que amenacen als nostres oceans i que va ser visionat en més de cent països.  Posteriorment, es va gestar el projecte expositiu que podeu veure actualment per tal de continuar la labor divulgativa i de conscienciació sobre el nostre patrimoni oceanogràfic.

Concretament, el visitant podrà veure, a través de 36 fotografies en color, quina relació estableix l’home amb l’entorn marí i com s’amenaça l’ecosistema marí portant a terme accions de sobrepesca, abocaments incontrolats al mar o marees negres, per citar algunes de les accions més pernicioses. Per tant, l
es fotografies, a més de tenir una gran riquesa plàstica, serveixen per donar un clar missatge: buscar alternatives per a relacionar-nos amb el mar i les espècies que hi viuen per a poder conservar-lo.
Fotografia de l’exposició Planet Ocean,  Museu Marítim de Barcelona
Autor: Yann Arthus-Bertrand

Aquesta exposició també ha estat l’objecte temàtic del taller de fotografia de mar “Navegant en el temps”, que varem realitzar el passat juliol, destinat a nois i noies de 12 a 16 anys, per a que coneguessin la importància que té la fotografia com a element d’estudi històric, la seva conservació i documentació, així com les regles de composició de la imatge. 

El taller, novament, va ser  impartit per Diego Yriarte, col·laborador i professor dels cursos i tallers de fotografia “Instantànies de mar” i les pràctiques es varen realitzar a bord del pailebot Santa Eulàlia i del bot de pràctics Pollux, que pertanyen a la flota del Museu. El resultat del curs va ser molt satisfactori i tenim previst fer una segona edició per l’any vinent. Us recordem que portem a terme exposicions temporals amb una selecció de les fotografies fetes pels alumnes dels cursos i tallers de fotografia de mar, us anirem informant puntualment i és clar, esperem la vostra visita. 



Post escrit per Dolors Bernal- Centre de Documentació Marítima del MMB



  • segueix-nos

  • web mmb

  • subscriu-te!

    al butlletí