Retrat d’una tarda d’estiu

  • Foto de mar
  • 20.09.2012
Pertanyo al departament de gestió administrativa del MMB i m’agradaria compartir amb el bloc FOTOdeMAR del museu l’experiència que he tingut aquest estiu. 
Aquest agost he viatjat a l’illa de Malta i he conegut un poblet de pescadors que es troba al sud est de l’illa, que m’ha sorprès pel colorit de les seves embarcacions. 

Pescador pintant la seva embarcació. Malta, agost 2012. Glòria Campabadal



És un poblet de unes 3.500 persones i el seu nom en Maltès , Marsaxlokk , significa marsa =port i xlokk=sud est . És el segon port natural de l’illa i el més gran de Malta. Els diumenges hi fan un mercat on es pot comprar peix del dia i altres verdures fresques. Els pescadors pinten les seves barques de diferents colors per distingir-se entre les diferents famílies. Les barques o Luzzu (nom en maltès) porten a la part frontal els ulls de Osiris que serveixen per protegir-los vers la mar i els allunyen dels mals esperits.
Detall de l’ull d’Osiris en una embarcació de pesca. Malta, agost 2012. Glòria Campabadal
Hi vaig passar la tarda tot passejant i s’hi respirava molta tranquil·litat. Els pescadors restauraven les embarcacions i ens feien el passeig més entretingut.



Vista del port de Malta. Agost 2012. Glòria Campabadal



Com m’agrada la fotografia, he fet una petita selecció del reportatge fotogràfic. He volgut compartir aquesta experiència amb l’arxiu fotogràfic del museu perquè és un tipus d’embarcacions diferent al que acostumem a veure per les platges de la nostra costa.
Post escrit per Glòria Campabadal- Museu Marítim de Barcelona
  • segueix-nos

  • web mmb

  • subscriu-te!

    al butlletí