Últimes noticies sobre les activitats de l’Arxiu Fotogràfic

  • Foto de mar
  • 08.05.2013
Recentment s’han portat a terme una sèrie d’activitats, propulsades des de l’Arxiu Fotogràfic, per tal de donar a conèixer el món de la fotografia i el mar.
Concretament, el 20 i 27 d’abril es va desenvolupar el taller “Fotos en conserva amb la missió de donar nocions bàsiques, a un públic general, per a poder conservar i crear el nostre propi arxiu fotogràfic utilitzant els materials que tots tenim a l’abast.
Del taller, destaquem la gran afluència de públic i la valoració molt positiva dels assistents, fins i tot, estem plantejant la possibilitat de fer una segona edició del taller després de l’estiu orientat, aquest cop, a un públic juvenil.

Imatge d’una sessió del taller “Fotos en conserva” a càrrec d’una professora de Fotoconnexió.
Autor: Santiago Ristol. MMB
Anteriorment, el 17 de març, es va celebrar el primer taller de fotografia de mar “Barcelona desperta”, també amb una gran afluència de públic i del què fem una valoració molt positiva. Un cop els assistents varen enviar les fotografies que varen fer, s’ha organitzat una exposició amb una selecció de les imatges que podeu visitar a la Sala d’exposicions temporals del Museu. Al Flickr del Museu  podreu veure l’àlbum complert.   



Fotografia de Carlos Frías en el taller de fotografia de mar “Barcelona desperta”. MMB
Podeu visitar l’exposició que recull les imatges fetes pels alumnes a l’espai d’exposicons temporals del Museu.



Aprofitem per posar-vos al dia de les activitats que es faran properament. En cas que estigueu interessats en assistir-hi, encara hi sou a temps: www.mmb.cat / secció Activitats:
II Jornada sobre la fotografia en Museus i Arxius: la documentació de la fotografia en museus i arxius  adreçada a un públic professional. Tindrà lloc el dia 30 de maig, a la Sala d’Actes del Museu. Preu: 20 euros.
II Curs d’iniciació a la fotografia en el medi marí: Aquest curs, adreçat a tot tipus de públic, vol que els alumnes coneguin quines possibilitats fotogràfiques ofereixen les navegacions. Però, a més de les pràctiques que es realitzaran a bord del pailebot Santa Eulàlia, també es donaran nocions teòriques prèvies, necessàries per aconseguir el màxim resultat possible.  Dates: del 24 al 16 de maig i 2 de juny. Preu: 120 €.
Curs d’iniciació a la fotografia en el medi marí per a joves. Aquest taller de fotografia de mar es vincularà a l’exposició Planeta Oceà (inauguració el 6 de juny, espai de les Grans Naus del Museu), i permetrà als alumnes, després d’analitzar l’obra d’aquest fotògraf, fer pràctiques de fotografia a bord del Pailebot Santa Eulàlia. 
Taller per a nois de 12 a 16 anys. Dates: del 25 al 28 de juny, d’11 a 14h. El preu és de 100 €.
-“Embarca’t en el temps”: taller de fotografia: Aquest taller vol mostrar als joves com es creen, daten i cataloguen les imatges. Aquest curs l’imparteix el nostre professor dels cursos i tallers de fotografia de mar, Diego Yriarte, i té el suport de Casanova Fotografia, el Centre Municipal de Vela i la Federació catalana de Vela.
Taller per a nois de 12 a 16 anys.Dates: 10 de juliol. Preu: 60 €

Post escrit per Dolors Bernal- Centre de Documentació Marítima del MMB
  • segueix-nos

  • web mmb

  • subscriu-te!

    al butlletí