Treball portuari i canvi tecnològic. L’exposició “L’art d’estibar”

  • Recerca
  • 12.08.2014

Una forma de donar difusió a la recerca és a partir d’exposicions temporals. Aquest fou el cas de la mostra L’Art d’estibar. Els treballs de càrrega i descàrrega al Port de Barcelona, celebrada al Museu del 5 de març al 30 de maig de 2010.

L’imaginari col·lectiu sobre les feines de càrrega i descàrrega s’ha construït normalment a l’entorn del que han representat els baixos fons de la ciutat portuària i d’una determinada visió del treballador del port. Però la intenció d’aquesta exposició fou defensar una visió molt diferent. Es tractava de mostrar que, sota aquest epígraf genèric de treball portuari, s’amaguen una diversitat de tasques, i que alguna d’aquestes tasques tenen un component d’especialització molt important.
Així dons, l’exposició proposava una re-caracterització de les tasques de càrrega i descàrrega d’acord amb aquests dos aspectes essencials. L’exposició naixia d’una recerca publicada amb el títol Els oficis de les feines d’estiba aBarcelona dels segles XIX i XX pel (Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional el 2008. L’autor, Dr. Jordi Ibarz, va comissariar l’exposició.
  
Els visitants van poder veure dues pintures procedents de col·leccions particulars, mai exposades abans, i una selecció de fotografies, així com algunes eines i equips vinculats al treball portuaris. També es va editar un petit catàleg amb una selecció dels materials més significatius.
  • segueix-nos

  • web mmb

  • subscriu-te!

    al butlletí