-
Horaris
De dilluns a diumenge
de 10 a 19h -
Situacio
Avinguda de les
Drassanes, s/n
08001 Barcelona
Nou cicle gastronòmic per a conscienciar del canvi climàtic
Els sopars volen donar a conèixer espècies marines poc conegudes a la nostra cuina.
Información Práctica
El Museu Marítim de Barcelona enceta un nou cicle de sopars, en el què el peix i el canvi climàtic són els protagonistes.
El cicle organitzat pel Museu Marítim de Barcelona, Impulsem, l’associació Cap a Mar i Cuina porta per títol Peixos de resistència: Cuina d’una mar en transformació i està basat en el llibre La cuina del mar que arriba; el canvi climàtic al nostre plat, que recentment ha editat Càtedra Oceans i Salut Humana de la UdG, en el qual 14 cuiners proposen 14 receptes amb espècies termòfiles, espècies típiques d’aigües càlides que degut a l’escalfament de la temperatura de la mar associada al canvi climàtic, estan augmentant a la nostra costa.
Amb aquest nou cicle gastronòmic es vol donar a conèixer espècies marines poc conegudes a la nostra cuina i que, d’una manera o altra, estan vinculades a la transformació que viu el medi marí a causa de la crisi climàtica, i que sovint són rebutjades ja des de la barca.
Peixos de resistència: la cuina d’un mar en transformació és un cicle format per 9 sopars, el primer comença el 23 de febrer, i s’allargarà fins al 30 de novembre.
Els sopars, a més, aniran maridats amb vins de la DO Penedès triats especialment per acompanyar els plats que cuinarà l’equip del Norai, amb la col·laboració de diversos xefs convidats.