-
Horaris
De dilluns a diumenge
de 10 a 19h -
Situacio
Avinguda de les
Drassanes, s/n
08001 Barcelona
La competició a mar arriba al Museu Marítim
L'MMB inaugura l’exposició Competir a mar. Regates de vela a Catalunya
Información Práctica
La vela a Catalunya té una rica història que es remunta al segle XIX. Des dels primers clubs nàutics, els patins de vela, i fins a les grans competicions transoceàniques, la passió per la navegació ha estat una part fonamental de la cultura catalana.
Competir a mar és una exposició que explica la història les regates en l’àmbit català, des del seu naixement als clubs de platja, fins a la seva consolidació a través d’un gran nombre d’esportistes d’elit que participen en les grans regates nacionals i internacionals.
A Catalunya, la primera competició documentada és del 10 de juny de 1821 a Barcelona i va ser a rem. A partir d’aleshores, començarien a aparèixer els clubs nàutics per impulsar la navegació a rem i, més tard, també a vela.
Al litoral català, la vela esportiva va viure una forta efervescència als anys seixanta del segle XIX, amb la creació de molts clubs nàutics, marines i, evidentment, flotes. La multiplicació de les regates va generar una creixent indústria nàutica, amb empreses tan destacades com la Industrial Velera Marsal, Manufacturas Mistral o Toni Tió, entre altres. Amb la consolidació de la navegació esportiva van anar sorgint esportistes d’elit en totes les modalitats de regates.
Competir a mar fa un repàs dels noms destacats en regates olímpiques, de vela oceànica, de regates en solitari al més alt nivell, de la classe Mini Transat 650… que han esdevingut referents tant per a la seva generació com per a les posteriors.
La mostra és una producció pròpia de l’MMB, i està comissariada pel fotògraf i periodista nàutic Diego Yriarte, i els també periodistes especialitzats en nàutica esportiva Francesc Cusí, Santi Serrat i German de Soler.
Competir a mar. Regates de vela a Catalunya es podrà visitar del 7 de juny al 10 de novembre de 2024 a l’espai Mirador de l’MMB, de 10 a 20 h. L’entrada és gratuïta.