Sirenes en trànsit

El Museu Marítim obre un espai d'interpretació de les sirenes des d'una perspectiva LGTBIQ+

Información Práctica
850x510

21 de juny de 2022

El Museu Marítim de Barcelona obre un petit espai expositiu que porta per títol «Sirenes en trànsit». Aquesta petita mostra comissariada per Sacha Coward, historiador de l’art i col·laborador habitual dels Royal Museums Greenwich, explica per què les sirenes són símbols tan poderosos per a la comunitat LGTBIQ+: per la seva capacitat de transformació, perquè són éssers híbrids, pels poders màgics que tenen…

L’exposició repassa com des de l’antiguitat hi ha moltes històries de sirenes que estan relacionades amb la fluïdesa sexual i de gènere. De totes aquestes històries, cal destacar la que va escriure l’any 1837 el biromantic Hans Christian Andersen. I és que La Sireneta és l’expressió de l’angoixa patida per l’autor en ser rebutjat —amorosament— per un amic del qual s’havia enamorat. Avui, les sirenes —com a símbols— són habituals en gran part de les desfilades del Dia de l’Orgull.

«Sirenes en trànsit» s’obre al públic el 28 de juny, el Dia de l’Orgull LGTBIQ+, per commemorar aquesta festa, i es podrà visitar fins al 2 d’octubre de manera gratuïta. La mostra s’inclou dins el programa L’Orgullosa, que coordina el Centre LGTBIQ de Barcelona, juntament amb les propostes de set museus més de la ciutat de Barcelona.

Amb aquesta petita exposició, el Museu Marítim de Barcelona continua treballant per ampliar les seves narratives des del punt de vista sexual i de gènere, un dels seus objectius estratègics que ja va iniciar el 2021 amb l’exposició «El desig és tan fluid com la mar».

Accedeix AQUÍ a la nota de premsa.

Textos de l’exposició

  • #SirenesEnTransit