L’MMB digital

Des del Museu Marítim de Barcelona us proposem recórrer des de casa el conjunt arquitectònic de les Drassanes Reials i el patrimoni marítim que conserva. En aquest espai trobareu un recorregut per les col·leccions del Museu, exposicions virtuals i recorreguts en 3D per les naus de les Drassanes i algunes de les darreres exposicions que han acollit. Gaudiu de la visita!

RECORREGUT PER LES NAUS DE LES DRASSANES

Recorregut virtual
Les Drassanes Reials de Barcelona és un dels conjunts arquitectònics més rellevants del gòtic civil català. Us proposem un recorregut virtual per la seva impressionant arquitectura. Podreu contemplar la bellesa dels espais medievals que actualment allotgen les exposicions Drassanes i Galeres i 7 Vaixells 7 Històries. Partint del vestíbul, i sota la mirada atenta dels quatre mascarons de proa que presideixen aquest primer espai, podreu endinsar-vos en les naus Drassanes i contemplar la bellesa i la solemnitat de les seves parets, voltes i arcs medievals. Si pareu atenció, podreu descobrir els quatre escuts de les institucions que van donar suport a la seva construcció al segle XIII: l’escut de Pere III El Ceremoniós, l’escut Reial, l’escut de la Diputació del General i l’escut del Consell de Cent. La visita també us permetrà contemplar la rèplica de La Galera Reial, la nau que va capitanejar la Batalla de Lepant (1571), i dins la qual viatjava Miguel de Cervantes. L’edifici de les Drassanes Reials de Barcelona té la consideració de Monument Històric Artístic des de l’any 1976. Gaudiu de la visita!

Accedeix al recorregut virtual de Google Arts & Culture

EXPOSICIÓ ANTONI BENAIGES

Recorregut virtual i en 3D per l’exposició Antoni Benaiges, el mestre que va prometre el mar
L’Espai Mirador del Museu Marítim de Barcelona va acollir entre el  juny de 2018 i el maig de 2019 l’exposició Antoni Benaiges, el mestre que va prometre el mar. Una mostra, comissariada pel fotògraf i documentalista Sergi Bernal, que permetia conèixer la colpidora història d’Antoni Benaiges, mestre republicà nascut a Mont-roig del Camp, destinat als anys 30 del segle XX a una escola rural de Bañuelos de Bureba, prop de Burgos, on seguia les innovadores tècniques pedagògiques de Célestin Freinet.  Benaiges va prometre visitar el mar als seus alumnes, però poc després de l’esclat de la Guerra Civil, Benaiges va ser perseguit, torturat i assassinat per membres del Frente Nacional i la promesa no es va poder complir.

L’exposició ha rebut el Premis Ciutat de Barcelona 2019, en l’apartat Educació. Gaudiu-ne!

Accedeix al recorregut virtual

LES COL·LECCIONS DE L'MMB

Col·lecció en línia

Cartografia, patrimoni moble, numismàtica, fotografia, documents o plànols. Una àmplia representació dels fons del Museu Marítim de Barcelona que podeu conèixer utilitzant el nostre cercador.

Col·lecció en línia

Tresors

Us proposem una selecció d’objectes i documents destacats pel seu interès històric, la seva raresa o el seu valor estètic. Us poden donar una idea general del contingut dels fons del museu.

Tresors

Embarcacions

Flota MMB

Us convidem a navegar per aquesta exposició virtual i descobrir el patrimoni que hi ha al voltant d’una embarcació com el llagut de foc Lola que conserva l’MMB.

Visita l'exposició virtual

Carta nàutica de 1508

Carta nàutica del Mediterrani, mar Negre i mar d’Azov. Descobrint la navegació del S.XVI. Una exposició virtual fruit de la col·laboració entre l’MMB i Google Arts&Culture.

Visita l'exposició virtual

Descobrint la Barcelona de 1912

A partir de la pintura “Vista del moll de Sant Bertran (port de Barcelona)” de l’artista A. Casals (1912), coneixem alguns aspectes del treball marítim al port. Una exposició virtual fruit de la col·laboració entre l’MMB i Google Arts&Culture.

Visita l'exposició virtual

La corbeta Catalunya

Amb aquest retrat de la “Corbeta Cataluña”, obra de Josep Pineda, descobrim la tècnica i el domini de l’arquitectura naval d’aquest gran retratista d’embarcacions. Una exposició virtual fruit de la col·laboració entre l’MMB i Google Arts&Culture.

Visita l'exposició virtual

EXPOSICIONS FOTOGRÀFIQUES

La platja, un espai canviant

Exposició virtual amb fotografies de l’Institut d’Estudis Fotogràfics de Catalunya i l’MMB sobre l’ús de les platges al llarg del S.XX.

Visita l'exposició

Vaixells mercants: de la vela al motor

Coneix l’evolució del transport de mercaderies a partir d’una selecció de fotografies de l’Institut d’Estudis Fotogràfics de Catalunya i l’MMB.

Visita l'exposició